hc lomnice nad popelkou
Jaromír Dlouhý, 18.11.2010
Muži vstupují do 2. poloviny základní části
Muži vstupují do 2. poloviny základní části
Družstvo mužů vstoupí v neděli na půdě PSK Liberec do druhé poloviny základní části soutěže. V dosavadním průběhu jim patří v tabulce 5. místo, které by znamenalo účast ve skupině družstev na 5.-7. místě.

V první polovině základní části nebyly sehrány utkání Frýdlant - Bohemians (náhr. termín 23.11. byl opět zrušen), Frýdlant - Lomnice (náhr. termín pá 10.12.). Právě stav otevřeného zimního stadionu ve Frýdlantu a skutečnost, že ani o následujícím víkendu se zde nebude hrát, komplikuje termínovou listinu.

Lídrem soutěže je dosud neporažený celek HC Predátors Česká Lípa, který zvládl tuto část soutěže suverénně.Druhé místo si v předehrávce 8.kola pojistil celek VTJ Liberec. Vojáci se zatím trápí hlavně s celky ze spodních pater tabulky (prohra v prodloužení s Frýdlantem, těsné vítězství nad Jičínem).Naopak zvládli duely s nejbližšími soupeři (výhra s PSK a s Lomnici). O třetí místo je zatím boj. Drží ho Bohemians o skóre před PSK Liberec. O 3 body méně má Lomnice. Družstva Bohemians a Lomnice mají utkání s Frýdlantem k dobru. Pátý Jičín dosud dokázal zvítězit pouze s Frýdlantem. Ten naopak překvapivě obral o body VTJ a další dvě utkání neodehrál. I proto uzavírá tabulku.

Naši hokejisté zatím předvádějí průměrné výkony. Na domácí výhru s PSK, potvrzenou plným bodovým ziskem s Jičínem, již nedokázali navázat a s prvními třemi celky tabulky prohráli. Utkání s Frýdlantem bylo odloženo. Druhou část zahájíme na půdě PSK Liberec. Loňský vítěz je dosud trochu za očekáváním a v domácím prostředí bude chtít jistě naplno bodovat. Naši hokejisti, pokud chtějí usilovat o účast v první čtyřce, musí také bodovat. A již příští víkend nás čeká domácí derby s Jičínem.