Velká hokejová show může začít. Finále Krajské ligy Libereckého kraje mezi Hokejovým klubem Lomnice n/P a HC Slavojem Liberec startuje v neděli 28.2. v 18:00 ve Svijanské aréně v Liberci." />
hc lomnice nad popelkou
Redakce, 25.02.2016
MODRÝ KOTEL SE STĚHUJE DO LIBERCE. VRCHOL SEZÓNY JE TADY. ZAČÍNÁ FINÁLE !!!
MODRÝ KOTEL SE STĚHUJE DO LIBERCE. VRCHOL SEZÓNY JE TADY. ZAČÍNÁ FINÁLE !!!
Velká hokejová show může začít. Finále Krajské ligy Libereckého kraje mezi Hokejovým klubem Lomnice n/P a HC Slavojem Liberec startuje v neděli 28.2. v 18:00 ve Svijanské aréně v Liberci.

Složení finálové dvojice je stejné jako vloni. Slavoj zvítězil v prvním utkání série 4:1. Druhý finálový zápas se již neodehrál. Způsobila to kolize termínu tohoto utkání s kvalifikací o II. ligu. Právo postupu si vybojovala Lomnice jako vítěz základní části loňského ročníku. Lomnice se dostala do nezávidění hodné pozice, protože nemohla odehrát dva zápasy v jeden den a Slavoj (vloni VTJ) na změnu termínu nepřistoupil. Lomničtí v kvalifikaci vyhráli svojí skupinu A a vyzvali vítěze skupiny B IHC Písek k boji o přímý postup do II. ligy. Přestože odehráli dva vyrovnané zápasy prohráli s favoritem se ctí. IHC Písek v letošním ročníku II. ligy se pohybuje uprostřed tabulky a to svědčí o jeho kvalitách. Slavoj tedy zvítězil nad Lomnicí nakonec jednoznačně 2:0 na zápasy (4:1, 5:0 kontumace). Historicky se v play-off týmy utkaly ve dvou sériích s bilancí 2:0 pro Slavoj. V letošních vzájemných zápasech byli úspěšnější lomničtí a to 3:0 na zápasy (11:5, 9:6, 9:3). Setkají se dva útočné týmy. V základní části nastříleli svým soupeřům 131 branek hráči Lomnice a 130 liberečtí. V obdržených gólech jsou statistiky rovněž na straně Lomnice 43/90.

Slavoj disponuje silným zkušeným týmem, který obhajuje loňský titul. Vzhledem k historii je favoritem Slavoj Liberec. Lomnice v letošním ročníku podávala velmi dobré výkony a zvítězila s náskokem 12 bodů před Libercem. Utkávají se nejlepší týmy základní části, můžeme se tedy těšit na skvělý a dramatický hokej.

Lomnice stejně jako na semifinálový zápas vypravuje autobus pro fanoušky. Fanoušci Lomnice v modrých klubových dresech, čepicemi, šálami jistě vytvoří znovu modrý kotel, který je požene k nejlepším možným výkonům. Přijeďte vytvořit domácí prostředí v Liberci. Naši kluci Vás budou potřebovat!