hc lomnice nad popelkou
Redakce, 03.03.2011
Hokejový dělník Zdeno Matis věří svému družstvu
Hokejový dělník Zdeno Matis věří svému družstvu
Když se o Vánocích roku 2007 objevil na lomnickém vlakovém nádražím, vstoupila do historie ledního hokeje v Lomnici nad Popelkou nezapomenutelná osobnost - Zdeno Matis. Po 35 letech u ligových družstev přišel pomoci malému podkrkonošskému klubu. Po stříbru ze sezóny 2008/2009, bronzu 2009/2010 touží po zlatu.

V sobotu vstoupíte se svým mužstvem do play-off. Věříte svému družstvu?

Myslím, že dokážeme navázat na podařenou druhou část sezóny a postoupíme. Soupeř má ve svých řadách několik výborných hráčů a především Jiřího Herdu, jehož velmi obdivuji. Síla našeho mužstva je však také velká, což jsme opakovaně dokázali. Do vynikající formy se dostal na závěr sezóny také Pavel Skákalík.Do mužstva se nám vrátil Zděnek Pavlas, k dispozici máme i kluky z Jablonce. Věřím, že v play-off potvrdí své kvality Tomáš Berka. Je naší povinností postoupit.

Odehráli jste 3 kvalifikační duely se silnými soupeři, jak je hodnotíte?

Velmi jsem o konfrontaci stál. Jsem rád, že jsme odehráli 3 vynikající utkání. Přesto, že jsem věřil, tak jsme na kýžený bod nedosáhli. Ale byla to vynikající příprava.

Jste znám svoji pracovitostí. Daří se najít s hráči společnou řeč?

Stále pracujeme s hráči naplno. I v době play-off trénujeme a především s brankáři jsem našel společnou řeč.

Na poslední utkání si našlo cestu okolo 300 diváků. Jak vnímáte jejich podporu?

Už jsem starší pán a tak nejsem příliš zastáncem bouřlivé atmosféry. Jsem ale velmi rád, že hokej lomnického občana zajímá. Velmi často mě zastavují lidé ve městě a vyptávají se. Za tento zájem jsem rád.

Při utkání jste velmi impulzivní.Je vidět a slyšet, že utkání velmi prožíváte?

Jsem původem ze Slovenska a tam jsou lidé takový. Při utkáních sklízím plody své práce a není mě jedno, jak to dopadne. Utkání velmi prožívám, beru to jako svoji práci a já pracuji naplno a tento přstup chci i od všech aktérů včetně rozhodčích.

Děkuji a hodně štěstí.