Frýdlant, Lomnice – Nejprve Lomnice porazila v pátek Frýdlant na jeho hřišti. A v neděli vyhrála na domácím ledě nad celkem Turnova." />
hc lomnice nad popelkou
Redakce, 20.11.2017
První kompletně vítězný víkend
První kompletně vítězný víkend

Frýdlant, Lomnice – Nejprve Lomnice porazila v pátek Frýdlant na jeho hřišti. A v neděli vyhrála na domácím ledě nad celkem Turnova.

Stoupající formu z minulého víkendu lomničtí potvrdili a po kvalitních týmových výkonech se v polovině soutěže vyhoupli na druhé místo v tabulce. V pátek patřil domácímu Frýdlantu úvod zápasu. Převahu korunoval v desáté minutě úvodním gólem v přesilovce. Od této chvíle převzala Lomnice iniciativu a po druhé třetině vedla již o dva góly. Ve třetí třetině série vyloučení pomohla domácím převzít aktivitu. Slovan však nevyužil ani téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. Hosté po výborně odehraných oslabeních s jistým Dulákem v zádech udeřili a přidali další dvě branky.

Nedělní zápas na lomnickém ledě měl od začátku velmi vysoké tempo. Domácí pozorně bránili a v přesilovkách stříleli góly. Po druhé siréně vedla Lomnice již čtyři nula. Na začátku třetí třetiny byl vyloučen kapitán hostí za úder do oblasti hlavy a krku na 5 minut. Lomnice výhodu nevyužila. Naopak na druhé straně náhodná střela od mantinelu přinesla snížení stavu. Turnov zvýšil iniciativu a přidal druhý gól. V závěrečné power-play však inkasoval do prázdné klece pátou branku.

V pátek zajíždí lomničtí hokejisté k pohárovému zápasu na led zatím vedoucího celku z Nové Paky.
Doma se představí v neděli 26.11.2017 od 18.00 proti České Lípě.