hc lomnice nad popelkou
1.kolo, neděle 3.10.2010
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - Policejní sportovní klub Liberec
5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Branky:2. Bláha L.(Šulc), 6. Šulc (Bláha D.), 26., 52., 56. Bláha D. (Syrovátka na 1. a 2., Šulc na 3.) – 9. Šebesta Jan (Malinský), 11. Ubry (Šebesta Jan., Malinský), 36. Šebesta Jakub (Dlouhý) Rozhodčí: Hladík - Bosák, Záruba Vyloučení: 8/8 navíc Bém (LO) 10 min a TH, Semecký 10min. – Šebesta Jan (PSK) TH Využití: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 150 Střely na branku: 22:38
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Tříška - Bartoš, Holec, Semecký, Bém - Stránský, Berka, Matěja - Šulc, Bláha D., Syrovátka J. - Majdič, Bláha L., Junek - Syrovátka L.
Policejní sportovní klub Liberec: Chejn - Šostý, Šorejs, Dlouhý, Vozák, Černý F., Ubry, Šebesta J., Číž, Baran, Křikava, Malinský, Šebesta H., Roser, Duda

Fotogalerie

Vzájemné zápasy

1.kolo | Lomnice - PSK Liberec 5:3
8.kolo | PSK Liberec - Lomnice 6:2
FS1 | PSK Liberec - Lomnice 5:3
FS4 | Lomnice - PSK Liberec 6:4

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

I přesto, že se jednalo o první utkání v letošní sezóně a domácí tým byl vcelku oslaben, tak prokázal svoji vůli po vítězství a utkání tím začalo ve vysokém tempu. Lomnice se snažila svého kvalitního soupeře, kterým tým PSK Liberec bezesporu je, zatlačit. Tento způsob napadání přinesl své ovoce, když hned ve 2. minutě poprvé skóroval domácí Lukáš Bláha. Domácí tím získali potřebné sebevědomí a v 6.minutě zvyšoval Šulc. Lomnice se dál snažila hrát aktivně, což ovšem bylo zastaveno 5. minutovým vyloučením obránce Béma, který ve svém důsledku obdržel trest ve hře, což znamenalo odchod do sprch. Hosté využili situaci a začali zvyšovat aktivitu. Toto se promítlo do prostřední části první třetiny, kdy nejprve v 9. minutě snižoval Šebesta Jan a v zápětí v 11. minutě vyrovnával Ubry. První třetina skončila za nerozhodného stavu 2:2. V druhé třetině se domácím opět podařilo skórovat, to bylo ve 26. minutě a střelcem byl poprvé v tomto utkání David Bláha. To bylo ovšem ze strany domácích na dlouho dobu poslední zásah a otěže zápasu přebralo PSK Liberec. Lomničtí jen díky skvěle chytajícímu Tříškovi udrželi skóre při spoustě vyloučených. To ovšem neplatilo v 36. minutě kdy srovnal skóre Šebesta, tentokráte Jakub. Do kabin se tedy šlo opět za nerozhodnutého stavu3:3. Třetí třetina se nesla v duchu“ hlavně nedostat hloupý gól“, a to se týkalo obou mužstev. Toto platilo jen do 52. minuty kdy se podruhé v zápase trefil David Bláha po souhře s Jakubem Syrovátkou. Soupeře ovšem toto nezlomilo a dále se tlačil do šancí, ovšem Tříška dál předváděl zákroky, které dokázali fanoušci odvděčit potleskem. Utkání plynulo dál a v 56. minutě završil svůj hattrick David Bláha a vstřelil uklidňující 5. branku domácích. Následně ještě předvedl pěkné sólo zakončené gólem Lukáš Syrovátka, ovšem gól nebyl pro zahrání puku rukou uznán. I tak se na skóre nic neměnilo a domácí tak mohli oslavit výborný vstup do nové sezóny kdy porazili kvalitního soupeře PSK Liberec 5:3. Hvězdami utkání byly v domácím družstvu zcela bez pochyb brankář Tříška a střelec hattricku David Bláha.

Ohlasy trenérů

Zdeno Matis (hlavní trenér) Někteří hráči letos neabsolvovali letní přípravu a proto nám trochu vázla souhra. Z loňské základní sestavy nám chybělo 7 hráčů a je třeba dát jejich nástupcům čas a být trpělivý. Vyplatil se nám individuální přístup k brankářům a jejich příprava na konkrétního soupeře. Družstvo PSK dokázalo, že je velmi kvalitní a jeho síla je hlavně v útočném pásmu, kde o sobě hráči vědí.