hc lomnice nad popelkou
Přát., úterý 14.12.2010
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - Turecko
7:0 (2:0,1:0,4:0)
Branky a nahrávky: 2. Bém (Junek),18. Holoska (Bláha L.),35. Drahoňovský (Berka,Tříška), 43. Drahoňovský (Junek), 47. Hájek (Semecký), 56. Berka (Majdič,Karásek), 59. Holoska (Hájek). Rozhodčí: Kozák - Novák O., Košťák F.. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0,7:0.
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Skákalík (21.-40.Tříška,41.-60.Pivrnec) - Semecký,Bartoš,Bém,Vágenknecht,Karásek,Berka - Hájek,Syrovátka J.,Syrovátka L. - Junek,Holoska,Šulc - Majdič, Bláha L., Stránský – Drahoňovský
Turecko: Gokalp (19.Erol) - Eroy, Gurkan, Gukhun,Emre,Alper,Meylut,Burak, Batin,Doga,Egemen,Tugcan,Ufuk,Ozgur,Ozgur,Yosuf,Orhan, Safa,Kaan, Burkay, Tuna

Fotogalerie

Vzájemné zápasy

Přát. | Lomnice - Turecko 7:0

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

V přátelském mezistátním utkání jsme přivítali exotický celek Turecké univerziádní reprezentace. Vstup do utkání se domácím povedl a již ve 2. minutě otevřel skóre Jan Bém. Hosté se pod dojmem rychlé obdržené branky zatáhli před vlastního brankáře a lomničtí s tím měli veliké problémy. Téměř 16 minut trvalo, než se diváci dočkali další branky, tentokrát z hole Martina Holosky. Kaňkou na 1. části hry bylo zranění brankáře Turecka z 19. minuty, kdy z nenápadné drobné kolize s Berkou padl na led a byl odnesen na nosítkách a následně odvezen rychlou záchrannou službou. Naštěstí podezření na vážné zranění se nepotvrdilo a hráč ještě večer odcestoval se svou výpravou zpět do Nymburka. Zpestřením přestávkového programu byl minizápas lomnických benjamínků, kteří ukázali hráčům i divákům zápal pro svou hru.

Od druhé třetiny se na ledě přiostřilo, hosté zvýšili svoji aktivitu a domácí brankář Tříška se měl co ohánět. Domácí se probrali až ve 36. minutě, kdy svoji první branku v dresu lomnického áčka zaznamenal při své premiéře junior Daniel Drahoňovský.

Do třetí třetiny nastoupila Lomnice aktivněji a již ve 43. minutě zafungovala osvědčená juniorská spolupráce, kdy nahrávač Junek oslovil Drahoňovského a ten přidal svou druhou trefu v utkání. Další branku přidal ve 47. minutě Jakub Hájek. V závěru utkání se ještě střelecky prosadil Tomáš Berka, který se vrátil do mužstva po odpykání disciplinárního trestu a nastoupil tentokrát na pozici obránce a účet utkání uzavřel svou druhou brankou Martin Holoska.

Hostující celek překvapil organizovanou defenzívou a střídáním herních stylů, kterým znepříjemnil domácím ofenzivní choutky. Přesto herní kvalita byla na straně domácích a i průměrný výkon stačil na vítězství.