hc lomnice nad popelkou
FS1, neděle 16.1.2011
Policejní sportovní klub Liberec - Hokejový klub Lomnice nad Popelkou
5:3 (1:0,2:2,2:1)
Branky a nahrávky: 10.Šorejs Ubry), 28. Duda (Šorejs), 33. Šorejs (Duda), 49. Šorejs (Šostý), 59. Šebesta K. (Černý) - 14. Syrovátka J. (Hájek), 23. Syrovátka J. (Syrovátka L.), 49. Holoska (Bartoš) . Rozhodčí:Vágner - Hanzlík, Bosák. Vyloučení: 5:5. Využití:0:0. V oslabení:0:0. Diváci:80. Střely na branku: . Průběh utkání:1:0,1:2,3:2,3:3,5:3.
Policejní sportovní klub Liberec: Pyrochta - Měrtl, Číž, Křikava, Vozák, Šorejs, Duda, Šostý, Baran, Malinský, Vorel, Francl, Maděra, Ubry, Šebesta K., Černý, Šebesta H., Kapoun
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Tříška (51. Skákalík) - Bém, Vágenknecht, Bartoš, Kocourek, Semecký, - Hájek, Syrovátka J., Syrovátka L. - Holoska,Berka, Karásek - Majdič, Bláha L., Šulc

Vzájemné zápasy

1.kolo | Lomnice - PSK Liberec 5:3
8.kolo | PSK Liberec - Lomnice 6:2
FS1 | PSK Liberec - Lomnice 5:3
FS4 | Lomnice - PSK Liberec 6:4

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

První utkání finálové skupiny jsme sehráli na půdě PSK Liberec. Díry v naší sestavě způsobené absencí Zemana, Doležala a Abraháma(nebyli pro utkání uvolněni matěřským klubem) a Davida Bláhy (nemoc) jsme zacelili juniory.Naopak v domácí brance nechyběl host z Jablonce Pyrochta.
Domácí zahájili utkání náporem a zaslouženě se ujali vedení. Odpověď Lomnice přišla z hole kapitána Jakuba Syrovátky, který využil zaváhání Pyrochty. Závěr první části byl v naší režii, bohužel bez gólového efektu.
Druhá část pro nás začala vesele, když Lukáš Syrovátka uvolnil šikovnou přihrávkou svého bratra Jakuba a ten vykoupal Pyrochtu. Domácí však nesložili zbraně a postupně opět převzali iniciativu. Tu dokázali zúročit a skóre otočit.
Třetí část byla ze strany domácích vyčkávací, Lomnici, i přes stažení sestavy, chyběla šťáva. Přesto jsme dokázali z ojedinělého protiútoku krásnou ranou Martina Holosky vyrovnat. Domácí reagovali oddechovým časem. Po vhazování ve středovém kruhu domácí zatlačili třetí řadu do naší třetiny a po chybě u modré čáry domácí střelec večera Šorejs pálil do tyče a následně se puk od zad Tříšky dokutálel za brankovou čáru. O dvě minuty později se při závaru v našem brankovišti zranil Tříška a do branky tak musel Skákalík. Ten se uvedl několika zákroky a dal Lomnici poslední naději na vyrovnání. O tu jsme přišli v 59. minutě, kdy jsme se pokusili o hru bez brankáře, ale prohrané buly v útočném pásmu znamenalo snadný úkol pro Šebestu.
Nutno uznat, že domácí měli k dispozici silnější kádr a zaslouženě zvítězili. Našim hráčům nechyběla vůle po vítězství, ale v rozhodujících momentech nás domácí přetlačili v osobních soubojích.