hc lomnice nad popelkou
FS5, neděle 13.2.2011
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - TJ Bohemians Praha
7:3 (3:0,2:1,2:2)
Branky a nahrávky:5. Berka (Zeman,Karásek) 6. Syrovátka L. (Bartoš), 11. Junek (Stránský), 24. Junek (Doležal), 29. Karásek (Zeman, Berka), 42. Berka, 57. Hájek - 28. Hlaváček, 46. Hlaváček (Fencl), 54. Skácel (Doskočil) . Rozhodčí: Hladík - Touš, Grundler. Vyloučení: 8/6 navíc Doležal (LO) 5+OK, Schubert (BOH) 10 min OT, OK, Řeháček 10 min OT. Využití:0:0 . V oslabení: 1:0. Diváci: 252 . Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0,4:1,6:1,6:2,7:2,7:3.
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Skákalík - Abrahám, Bartoš, Zeman, Bém, Doležal, Vágenknecht - Syrovátka L., Bláha D., Syrovtka J. - Berka, Hájek, Karásek - Junek, Semecký, Stránský - Majdič, Hanyš.
TJ Bohemians Praha: Flígr - Vondrák, Doskočil, Koumal, Řeháček, Schubert, Žák, Hlaváček, Skácel, Cetl, Fencl

Vzájemné zápasy

3.kolo | Lomnice - Bohemians 3:5
10.kolo | Bohemians - Lomnice 6:8
FS2 | Bohemians - Lomnice 4:9
FS5 | Lomnice - Bohemians 7:3

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

Tak tuto neděli se zelenobílá síla nekonala, mužstvo „klokanů“ přijelo do Lomnice s hráči na dvě pětky, oproti plné soupisce domácího mužstva a hned od začátku bylo na předváděné hře hostujícího týmu znát, že porazit domácí bez plného nasazení nepůjde…a ono taky nešlo. Po první třetině už bylo prakticky rozhodnuto o celém zápase , protože nejprve v 5. minutě vstřelil první gól utkání Tomáš Berka, kterému asistoval Zeman a Karásek – 1:0, vzápětí v 6 minutě skóroval Lukáš Syrovátka po souhře s Bartošem – 2:0 a v 11. minutě se zapsal mezi střelce snajpr Jirka Junek - 3:0. Sečteno, podtrženo, do kabin se šlo za stavu 3:0 pro domácí. Ale kdo vydržel až do konce mohl se těšit na zajímavé věci…hokejové i „boxerské“. Do druhé třetiny vstoupili naši hráči velice ležérně a předváděná hra nebyl moc koukatelná, do toho bylo pá ojedinělých akcí soupeře, kdy nejvíce hrozil „klokan“ Hlaváček.Nicméně z gólu se opět radovali domácí, a to ve 24. minutě kdy se po druhé trefil junior Junek po souhře s Doležalem – 4:0. Poté přišel úspěch také pro hosty, když na 4:1 při přesilové hře ve 28. minutě snižoval hostující Hlaváček. Jenže naši odpověděli již ve 29. minutě gólem Petra Karáska, kterému asistovali Zeman s Berkou – 5:1. Za zmínku rozhodně stojí návrat domácí Berky na led z trestné lavice, na které pykal za nafilmovaný pád, kdy rozehrál nádhernou akci s Hájkem, ale proti byl hostující gólman. V druhé třetině se už nic nestalo a za stavu 5:1 šli diváci ochutnat Rendovi klobásky z udírny. Třetí třetina začala vcelku dobře, zvlášť pro již jmenovaného Berku. Při dalším jeho úniku totiž hostující obrana nestíhala, a tak si hostující obránce pomohl faulem, za který bylo hlavním rozhodčím nařízeno trestné střílení, ke kterému se postavil sám postižený Tomáš Berka. Do nájezdu šel s evidentní taktikou „uspat“ gólmana, a pak to prostě zvednout nad lapačku, tak jak by to udělal každý…a on to tak opravdu udělal a Lomnice šla ve 42. minutě do vedení 6:1. Hosté sice v 46. minutě vstřelili druhý gól střelcem Hlaváčkem, kterému asistoval Fencl, ale byla to spíše kosmetická úprava skóre, ke které došlo ve třetí třetině ještě jednou na obou stranách – 6:2. Nejprve se v 47. minutě trefil domácí Jakub Hájek - 7:2, aby v 54. minutě vstřelil hostující Skácel po souhře s Doskočilem na konečných 7:3. Gólu na 7:3 ovšem předcházela akce hostů, kterou zlikvidoval hvězdný Skákalík a vysloužil si potlesk na otevřené scéně včetně skandování svého jména. No a konec zápasu ještě opeřila bitka domácího Doležela s hostujícím Fenclem, který po odpískání dopravil puk za gólmanova záda. Jenže Doležalovi se počínání hostující borce nezamlouvalo, a tak se mu splašily kladiva takovým způsobem, který by nikdo do toho hráče neřekl. Diváci se poslední boxérskou vložkou aspoň zahřáli a s vědomím vítězství 7:3 mohli jít spokojeně domů….příští zápas v kvalifikaci o II. ligu s HC Strakonice bude jistě tvrdší oříšek.