hc lomnice nad popelkou
6.kolo, neděle 7.11.2010
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - HC Predators Česká Lípa
2:6 (0:3,2:2,0:1)
Branky: 28. Syrovátka (Karásek), 31. Karásek (Bartoš, Kožnar) - 7. Holčák (Peterka, Luczkow), 13.Preussler (Holčák,Peterka), 20. Preussler (Holčák,Peterka), 24. Peterka (Holčák), 38. Preussler (Peterka), 51. Plunkett (Hásek, Řezáč) Rozhodčí: Lorenčík - Touš, Grundler. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Diváků: 145. Střely na branku: 33:24.
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Pivrnec - Bém, Kocourek, Bartoš, Kožnar, Kotas - Hájek, Berka, Stránský - Karásek, Šulc, Syrovátka J. - Majdič,Semecký, Junek
HC Predators Česká Lípa: Pošusta - Luczkow,Zikan,Macaj,Staněk,Holčák, Preussler, Peterka, Mišaga, Damnitz, Hásek, Řezáč, Hercog, Zeman, Plunkett, Vejr

Fotogalerie

Vzájemné zápasy

6.kolo | Lomnice - Č. Lípa 2:6
13.kolo | Č. Lípa - Lomnice 6:9
FS3 | Lomnice - Č. Lípa 5:3
FS6 | Č. Lípa - Lomnice 5:8

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

Již před utkáním všichni očekávali brankostroj hostů, který vycházel z výsledků jeho předchozích zápasů.

Začátek však takto jednoznačně nevypadal a bylo to spíše domácí mužstvo, které se tlačilo do útoku. Tato snaha však nebyla završena gólově. Soupeř dokázal hrát hokej a ještě tvrdě, avšak na hranici pravidel, což poznal ve 3. minutě domácí Berka, který dostal na modré čáře ukázkový „strom“. Vzápětí se dostal do úniku Šulc, jehož hostující hráč zastavil pouze za cenu faulu a rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou na znamení samostatného nájezd. ten však faulovaný Šulc nedokázal proměnit. Tímto okamžikem se také začal obracet vývoj a předváděná hra ze strany hostujícího týmu. Pomohla tomu i „sekyra“ domácího Kožnara, který si ale neodbyl celé dvě minuty, protože soupeř poprvé v 7. minutě z přesilové hry skóroval. Následovala hluchá pasáž, kdy se hrálo „nahoru-dolu“, ale bez branek, a to až do 13. minuty kdy hosté skórovali podruhé. mezitím však mělo domácí mužstvo několik přesilových, které však nevyužilo. Při první přesilovce měl největší šanci domácí Kocourek, který pálil z modré čáry. V další přesilové hře předvedli domácí skvělou kombinaci kdy šel puk po ose Hájek – Bartoš – Stránský, ale zase bez gólového efektu, a tak soupeř v čase 19.04 skóroval potřetí a mohlo se jít do kabin.

Druhá třetina měla podobný průběh, a tak hosté skórovali počtvrté ve 24. minutě. Ale i domácí se začali více prosazovat, a to především díky nedovolený zákrokům hostů, kteří za ně pykali na trestné lavici. Tím se naskytla domácím možnost, což vytušil i trenér domácích a vzal si pro své borce oddechový čas, a vyplatilo se. Takto v 28. minutě skóroval za domácí Syrovátka po asistenci Karáska. V zápětí byl v šanci Bém, který si sjel z modré čáry před branku, tu ovšem minul. Nicméně gól na sebe nedal dlouho čekat a domácí mohli podruhé zvednout ruce nad hlavu po gólu Karáska, u kterého mu asistovali Bartoš s Kožnarem. Následně byli v brejku při signalizovaném trestu Berka s Hájkem, kteří však gól nevstřelili. Hosté na to ovšem odpověděli v přesilové hře kdy pykal za vysokou hůl Stránský, který obdržel trest 2+2 minuty a hosté šli do vedení 2:5. takto skončila i druhá třetina, ve které domácí dokázali vstřelit 2 branky, ale stejný počet i obdrželi.

Třetí třetina už mnoho nepřinesla a hosté pouze navýšili skóre o jednu branku na konečných 2:6. V úplném závěru byli v šanci Berka s Hájkem, ale gólman soupeřů „kouzlil“ a další branku si již dát nenechal. Soupeř byl evidentně lepší, ale našim hokejistům patří poděkování za bojovnost a rozhodně příznivější skóre než předchozí soupeři Predátorů z České Lípy, kterým tímto gratulujeme k vítězství..