hc lomnice nad popelkou
8.kolo, neděle 21.11.2010
Policejní sportovní klub Liberec - Hokejový klub Lomnice nad Popelkou
6:2 (2:1,2:1,2:0)
Branky:5. Šebesta ml.(Vozák), 15. Malinský (Černý), 25. Baran (Malinský) 37. Kapoun (Malinský), 45. Černý (Kapoun), 55. Malinský (Vorel) - 20. Semecký (Zeman), 30. Berka (Hájek)
Rozhodčí:Hejl - Bosák, Záruba Vyloučení:6/6. Využití:1:1 Oslabení:1:0. Diváků: 49
Policejní sportovní klub Liberec: Pyrochta - Kapoun, Číž, Křikava, Bystřický, Francl, Ubry - Vozák, Černý, Šebesta, Malinský, Šorejs, Duda, Šostý, Baran, Vorel, Maděra, Šebesta st.
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Tříška - Bartoš,Vágenknecht, Bém, Doležal, Kožnar - Hájek, Berka, Stránský - Karásek, Bláha, Syrovátka - Kotas, Semecký, Zeman

Vzájemné zápasy

1.kolo | Lomnice - PSK Liberec 5:3
8.kolo | PSK Liberec - Lomnice 6:2
FS1 | PSK Liberec - Lomnice 5:3
FS4 | Lomnice - PSK Liberec 6:4

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

Důležité utkání s přímým konkurentem v boji o 4. místo jsme nezvládli a zaslouženě prohráli. O výsledku utkání rozhodli především zahozené šance v průběhu prvních dvou třetin a tragický výkon ve třetině třetí.

Utkání jsme začali aktivně, ale byli to domácí, kdo se ujali vedení. Přesilovkovou souhru zakončil v 5. minutě zblízka Šebesta. Naši hráči se i nadále tlačili před Pyrochtu, ale domácí prostor před svojí brankou zahustili a do vážné šance nás nepustili. Naopak při naší přesilové hře dobruslil lob od Černého Malinský a se štěstím zvýšil na 2:0. Jiskřičku lomnických nadějí vykřesal 2 sekundy před sirénou zblízka Lukáš Semecký.

Druhá třetina se odehrávala podle stejného scénáře. Naši tlačili, ale dobře chytajícího Pyrochtu ohrožovali jen zdálky a domácí trestali okénka v naší obranné hře. Ve 25. minutě zvýšil domácí Baran na 3:1. Naděje na úspěch svitla ve 31. minutě, kdy Tomáš Berka dotlačil puk za domácího brankáře 3:2. Ta však trvala pouze 6. minut. V čase 36:07 se k odraženému puku na modré čáře zmocnil Kapoun, vracející se po skončení svého trestu, a střelou po zemi překvapil Tříšku. 4:2.

O přestávce probíhala v naší kabině taková bouřka, že naši hráči nestihli začátek třetí třetiny a tudíž ji zahájili v oslabení za pozdní nástup na led. Ve 45. minutě při hře 4 na 4 objel snadno Černý nejprve Syrovátku, který zaskakoval za obránce, a následně si vychutnal i Tříšku dlouhým blafákem 5:2. Za domácí uzavřel skóré s chutí hrající Malinský, který dokázal přetlačit u naší branky Zemana s Berkou. Vrcholem našeho snažení byla hra v šesti hráčích, která ale nebyla důsledkem hry bez brankáře, nýbrž špatným střídáním.