hc lomnice nad popelkou
14.kolo, neděle 9.1.2011
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - HC Frýdlant
9:7 (2:3,3:3,4:1)
Branky a nahrávky: 8. Holoska (Zeman), 15. Hájek (Syrovátka J., Vágenknecht), 26. Hájek (Syrovátka J.), 27. Berka (Holoska), 32. Vágenknecht (Holoska, Berka), 44. Holoska (Berka), 49. Doležal (Šulc), 56. Junek (Bartoš), 59. Syrovátka L. (Hájek) - 6. Vološín (Peřina J.), 14. Peřina J. (Coufal M.), 20. Mikoláš (Peřina P.,Peřina J.), 23. Vološín, 25. Vološín (Peřina J.), 25. Heinzl, 58. Pešek Rozhodčí: Lorenčík - Touš, Grundler . Vyloučení: 6/8 navíc Coufal, Mikoláš (oba FRD) 10 minut.Využití: 1:1 . V oslabení: 1:0 . Diváků: 185 .Průběh skóre: 0:1,1:1,1:2,2:2,2:6,8:6,8:7,9:7 .
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Tříška (25. Skákalík) - Bartoš, Vágenknecht, Doležal, Semecký, Karásek,Zeman - Hájek, Syrovátka J., Syrovátka L. - Holoska, Berka, Junek - Majdič, Šulc, Stránský
HC Frýdlant: Prošek - Šlejtr,Pešek,Peřna P., Stříteský, Barvínek, Heinzl, Vološín, Peřina J., Mikoláš, Coufal M., Coufal J.

Vzájemné zápasy

7.kolo | Frýdlant - Lomnice 2:6
14.kolo | Lomnice - Frýdlant 9:7

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

V neděli 9.1.2011 k nám zavítal soupeř, který v mých očích je nejtvrdším soupeřem pro jakékoliv družstvo v naší soutěži, a to i přesto, že nemá tak široký kádr. Ovšem „muziku zde tvrdí“ ostřílení borci, kteří dokáží předvádět pěkný hokej a hlavně i střílet góly. Pouze na naší střídačce zůstal Lomnický kanonýr David Bláha, který se zotavoval z dopolední porce 50 km na běžkách ve stopě Jizerské 50. Zápas začal tak jak jsme byli z posledních domácích zápasů zvyklí, a to, že se naši hned dostávali do akcí. Stejně tomu tak bylo v tomto zápase. Skvěle si vedla první lajna s bratry Syrovátkovými a rychlíkem Hájkem, kterou z modré doplňoval Doležal, jehož zdobí též skvělá střelba. Ačkoliv jsme měli hned na úvod početní výhodu, po přihrávce Hájka se Lukáši Syrovátkovi nepodařilo dorazit puk do brány. A jak to už bývá i zde platilo „nedáš – dostaneš“. Do vedení šli hosté gólem Vološína. Našim se naštěstí podařilo brzy vyrovnat gólem Martina Holosky. Následně šly do vedení opět hosté, kdy ležícího gólmana překonal frýdlantský Jiří Peřina. Naši opět dotahovali a v 15. minutě vyrovnával po akci s Vágenknechtem a Jakubem Syrovátkou Jakub Hájek. Naši se však z chyb nepoučili a necelou minutu před koncem šli soupeři opět do vedení, tentokráte po gólu Mikoláše. Naši hráči odcházeli do šaten za průběžného stavu 2:3. Bohužel tragédie pokračovala a jestli jsme první třetinu skončili špatně, tak druhou jsme začali naprosto tragicky. Neskutečné chyby našich obránců, kterým ovšem útočníci vůbec nepomohli, byly na vydání knihy, "Jak prohrát zápas během 3 minut". Dvakrát za sebou se prosadil kapitán hostů Vološín a dílo dokonal Heinzl. Během 3 minut jsme opravdu prohrávali 2:6, a to byla 25.minuta!!! V tu chvíli došlo ke střídání gólmanů, kdy Tříšku nahradil Skákalík a trenér domácích si vybral oddechový čas, aby zastavil příděl gólů. To vše se událo ve chvíli, kdy hosté točili pouze 9 hráčů, protože na trestné pykal hostující Martin Coufal, jemuž dobíhal 10 minutový osobní trest. Naštěstí se naši zmobilizovali a po gólech Jakuba Hájka, Tomáše Berky a Petra Vágenknechta dokázali do konce 2. třetiny snížit na 5:6. Do 3. třetiny se šlo s jasným cílem, a to otočit tento stav a odnést si z tohoto zápasu vítězství. Cíl začal naplňovat ve 44. minutě Martin Holoska, který svoji druhou brankou vyrovnal. Ve 49. minutě propálil vše Milan Doležal a Lomnice poprvé v utkání vedla 7:6. Když v 56. minutě Jirka Junek zužitkoval pobídku Bartoše zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto 8:6. Bohužel naši hráči si zřejmě řekli, že je třeba lomnického fanouška a svého trenéra ještě poškádlit a zcela nekrytý Pešek snížil na rozdíl jediné branky 8:7. Drama však domácí nepřipustili a za 47 sekund bylo konečně dokonáno. Lukáš Syrovátka dokonal nevídaný závar před brankou Frýdlantu způsobený 1. řadou. 9:7.