hc lomnice nad popelkou
SF1, sobota 5.3.2011
HC Gepardi Jablobec - Hokejový klub Lomnice nad Popelkou
6:2 (1:1,2:1,3:0)
Branky a nahrávky: 13. Herda (Svoboda), 27. Jágr (Růzha),29. Burkoň (Herda), 41. Burkoň (Hanzl, Chládek), 47. Herda, 55. Hanzl (Dvořák) - 10.Holoska (Zeman), 21. Hájek (Bláha). Rozhodčí: Vágner - Bosák, Záruba. Vyloučení: 5/4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,6:2.
HC Gepardi Jablobec: Dulák - Hanzl, Bretl, Dvořák, Burkoň, Herda, Svoboda, Šnajdr, Psota, Horáček, Kyselák, Urban, Růzha, Jádr, Holata, Valenta, Chládek, Fadrhonc
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Skákalík - Zeman, Bém, Abrahám, Pavlas - Hájek, Bláha, Syrovátka - Holoska, Berka, Karásek - Junek,Semecký, Stránský - Syrovátka L., Matěja

Vzájemné zápasy

4.kolo | HC Gepardi - Lomnice 11:6
11.kolo | Lomnice - HC Gepardi 9:3
SF1 | HC Gepardi - Lomnice 6:2
SF2 | Lomnice - HC Gepardi 5:5

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

Lomnice nastoupila k utkání roku a od úvodního buly měla obrovský a hlavně zbytečný respekt k soupeři, který skončil na 7. místě v základní části a do play-off ho pustil pouze model letošní soutěže. Výkony v základní části tam rozhodně nepatřil. Domácí, které povzbudil úspěch s Českolipskými Predátory ve čtvrtfinále začaly také opatrně. Skóre utkání otevřel Martin Holoska, když z dálky prostřelil Duláka. Domácí odpověděli jak jinak než Herdou, který se prosadil na brankovišti.

. Také vstup do druhé třetiny se Lomnici povedl a Jakub Hájek. Pak však zaúřadovai domácí na vhazování. Nejprve vystřelil Růzha po buly a překvapený Skákalík nestačil na dorážku Jágra. Za dvě minuty vyhrál Herda buly dopředu a předložil před Burkoně prázdnou branku. Domácí byly pány ve Svijanské Aréně.

Třetí třetina navázala na druhou. Domácí v klidu kontrolovaly hru a zdecimovaná Lomnice neměla psychické síly na obrat. Když ve 41. minutě zvýšil Burkoň na 4:2 bylo rozhodnuto. Ve 47. minutě ještě Herda nachytal střelou zpoza branky rozhozeného Skákalík, který si holí srazil puk do branky. Účet utkání zpečetil přízemní ranou od modré Hanzl.