hc lomnice nad popelkou
SF2, neděle 6.3.2011
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou - HC Gepardi Jablobec
5:5 (1:2,3:1,1:2)
Branky a nahrávky: 7. Bláha, 25. Berka (Zeman), 32. Hájek (Syrovátka J.), 36.Syrovátka J.(Bém), 42. Berka (Holoska) - 1. Bretl (Burkoň), 11. Burkoň (Svoboda), 37. Dvořák (Šnajdr), 46. Urban (Horáček), 59. Hanzl (Herda). Rozhodčí: Mizera - Pevný, Vaněček. Vyloučení: 3/5 navíc. Jágr (VTJ) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 183. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,4:2,4:3,5:3,5:5.
Hokejový klub Lomnice nad Popelkou: Pivrnec - Semecký, Pavlas, Abrahám, Doležal, Bém, Bartoš - Majdič, Karásek, Stránský - Holoska, Berka, Zeman - Hájek, Bláha, Syrovátka J. - JUnek, Syrovátka L., Matěja
HC Gepardi Jablobec: Dulák - Hanzl, Bretl, Dvořák, Urban, Chládek, Valenta, Kyselák - Burkoň, Herda, Svoboda - Jágr, Horáček, Růzha - Šnajdr, Psota, Holata

Vzájemné zápasy

4.kolo | HC Gepardi - Lomnice 11:6
11.kolo | Lomnice - HC Gepardi 9:3
SF1 | HC Gepardi - Lomnice 6:2
SF2 | Lomnice - HC Gepardi 5:5

» všechny zápasy

Komentář k zápasu

Odvetné utkání semifinále play-off jsme zahájili špatně a již v 1. minutě jsme prohrávali. Odpověď přinesla branka Davida Bláhy. Soupeř kontroval Burkoňovou trefou ze střední vzdálenosti. Do šaten se šlo za stavu 1:2.

Druhá třetina utkání patřila domácím. Ve 25. Tomáš Berka vyrovnal, mezi 32. a 35. minutou se dvakrát prosadila elitní formace Lomnice a branky Jakuba Hájka a Jakuba Syrovátky poslali naše hráče do dvoubrankového vedení. Lomnici fungovala taktika osobní obrany Herdy, kterého usilovně strážil Petr Karásek. Bohužel pro domácí hostujícím Vojákům přesně cílily obránci. Ve 37. minutě jsme nechali na modré čáře trochu času Dvořákovi a ten prostřelil šťastně val několika hráčů a od pravého mantinelu snížil.

Přesto Lomnice vedla opět o dvě branky ve 42. minutě, když Dulák nedoklouzal na dorážku Tomáše Berky. Hosté stáhli hru na dvě řady a hlavně ta elitní Burkoň-Herda-Svoboda, která má dlouholeté druholigové zkušenosti, z ledu téměř neodcházela. Našim hráčům trochu docházel dech, ale obrana Herdy se nadále dařila a to i přes snížení, kdy se opět z dálky trefil Urban. Zlom v utkání nastal okolo 57.minuty. Náš Petr Karásek byl zasažen kotoučem nešťastně do brady, kde mu způsobil tržnou ránu, která ho vyřadila ze hry. Hosté si v 58. minutě vyžádali oddechový čas. Vsadily na hru bez brankáře. Na buly šel Herda a proti němu nasadily lomničtí trenéři Berku. Herda buly čistě vyhrál na Hanzala a ani mohutné tělo Berky nezabránilo ukončení lomnické naděje na obrat v sérii.